*Culorile* :)


Roşu - provoaca, incita la actiune.Simbolizeaza caldura,foc,pasiune,entuziasm si agresiune.

Rozul - este o culoare care îl face pe cel care îl poartă să iubească lumea.Este culoarea dragostei si simbolul unei iubiri in tacere.Excesul la aceasta culoare duce in final la o explozie de violenta.

Verdele
- se spune că persoana care-l poartă e înclinată să ia iniţiative efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta.El faciliteaza deconectarea nervoasa.

Albastrul - este o culoare liniştitoare, fiind culoarea intelectualului. Este dealtfel şi simbolul unei iubiri ascunse.indeamna la calm si reverie, concentrare si liniste interioara, seriozitate, meditatie. In exces, conduce la depresie.Se caracterizeaza prin profunzimea trairilor si sentimentelor.

Galbenul - este culoarea geloziei.Dă senzaţia de caldură şi de intimitate.Privită mult timp, da senzaţia de oboseală, dar în tonuri palide este suportabilă.

Violetul - este culoarea legată de paranormal, dar este şi o culoare a suferinţei.re un efect stimulator, neliniştitor si descurajator, dând senzatia de gravitate. Semnificaţia psihologică este de tristeţe, melancolie.

Albul - semnifică vindecare, purificare, nou, neatins, calm.Totodată, albul sugerează şi sinceritatea.

Negrul - este o culoare care sugerează confuzie, nehotărâre, durere, despărţire.Ea are efecte psihologice de nelinişte, reţinere, depresie,impresie de adâncime,tristeţe, sfarşit, singurătate, despărţire, doliu.

Movul - este culoarea indiferenţei.

Orange - este culoarea care îndemnă la un puternic simţământ matern, la nevoia de a oferi protecţie, fiind culoarea fericirii.Dă senzatie de apropiere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta folositi optiunea Nume/Adresa URL