Exista strigoi?


Ce poate fi mai intrigant, inspaimantator si provocator decat o incursiune prin negura straveche a credintelor arhaice româneşti, printre siluetele stravezii si reci ale strigoilor si moroilor, probabil cele mai temute entitati din mitologia noastra?




Strigoidizarea se obandeste prin anumite relatii cu Diavolul, prin moarte violenta sau in urma inmormantarii in care nu s-a respectat ritualul traditional.Sufletele napastuite nu isi afla odihna pe timpul noptii si, aflate sub o soarta groaznica, merg si nelinistesc atat somnul, cat si vietile cunoscutilor, rudelor si prietenilor.


Se mai pot face strigoi si mortii nepaziti, daca peste ei sare un animal sau daca peste mormant trece un cocos.


Oamenii deja strigoidizati pot fi identificati doar de persoanele nascute sambata, caci numai acestea le pot recunoaste adevarata forma. Conform credintelor populare, daca cei nascuti in ziua de sambata stau noaptea la panda in cimitire, vad o serie de chipuri si siluete care ies, pur si simplu, din morminte si nu se intorc decat dupa ultimul cantat al cocosilor, cand si-au ispravit menirea pentru noaptea in cauza.(vai sunt nascut sambata)

Strigoaicele sunt ,de fapt ,dependente de relatii sexuale cu cei vii.Dupa ce se iubeste o noapte intreaga cu un barbat, strigoaica a initiat deja procesul prin care-i fura acestuia, incetul cu incetul, sufletul.(astea-s aberatii)

Orice strigoi are coada acoperita de par lung, picioare cu copite de cal, maini paroase si o gura mai mare decat a omului normal. Cu ocaziile bantuirii prin lumea celor vii, strigoii iau, deseori, infatisari de animale asa-zis "impure", precum pisica, gandac, iepure musca, fluture cap-de-mort, lup, caine, tap, berbec, bufnita, cucuvea, sobolan.

Dupa calendarul popular, puterea strigoilor este maxima in noaptea din ajunul Sfantului Andrei (30 noiembrie) si in noaptea din ajunul Sfantului Gheorghe (23 aprilie).

p.s: Nush ce sa cred...pana nu vad nu comentez :D
simplY`:) by alex

7 comentarii:

mă bucur că cineva a scris despre asta. :)) noroc că nu sunt născută sâmbăta,ca alţii. :-"

 

am auzit odata pe prima tv de ei..like..acum vreo 10 ani :)) vorbeau mosii dintr-un sat de ei.
moroii ce erau, defapt?

so. exista?
nu stiu, de ce nu?

 

a fost foarte tare comentariul tau de la finarea postului 'pana nu vad..nu comentez'. permite-mi sa-mi insusesc si eu aceeasi parere, dar adaug: sper sa nu fiu niciodata nevoita sa comentez! :))

 

Îţi răspund şi aici că poate nu vezi la mine =)) suntem veri.

 

eu stau chiar langa cimitir si noapte se vad milte pe acolo

 

i-auzi...se pare ca avem si persoane dastea :))

 

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta folositi optiunea Nume/Adresa URL